Opening Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’

Vanochtend werden we opgeschrikt door een echte boef op ons schoolplein. De boef bleek de nieuwe boeken van alle groepen te hebben gestolen. Gelukkig was daar ook de agent. De kinderen hebben de boef en de agent geholpen met het oplossen van raadsels over beroepen en hierdoor kregen zij de boeken weer terug van de boef.

Met dit toneelstuk hebben wij de Kinderboekenweek op daltonschool Het Palet geopend. Het thema is: worden wat je wil. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, je goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt.

De komende twee weken vinden er dagelijks activiteiten rondom lezen en het thema van de Kinderboekenweek plaats, zoals: een leesalarm, boekpromotie in de groepen, kinderboekenmarkt op woensdag 13 oktober, ouders die vertellen over hun beroep. Op vrijdag 16 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek af met de uitreiking van de gouden en zilveren griffels en penselen. Op naar veel leeskilometers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *