Groep 1 en 2

Algemeen

In de kleutergroepen wordt gewerkt  met de methode Onderbouwd. De methode heeft speelse karakters die de kinderen van alles leren. In de de taalvilla wonen; Arie de letter kanarie, Mollie de mol, Wim de woord spin, Ed met zijn rijm pet en de hak en plak aapjes. In de rekenvilla wonen andere vriendjes die ons leren rekenen; Sjoerd de woerd, Hennie de Hen, Koning kapitaal, Mien de meetmuis en Fred Bever. We starten de dag met het maken van  een verwerkingsopdracht (taakje). Ouders brengen de kinderen in de klas en de kinderen gaan zelfstandig aan het werk. Gedurende de dag vertelt Tante Truus (juf) waarover we werken en welk thema we behandelen.  In de kring kunnen verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals:

daltonschool_Het_Palet_Groep_1_en_2_appels plukken 1

  • praten over boeken, voorlezen van verhalen of gedichtjes
  • taal en het gebruik van taal, communiceren
  • leren luisteren naar elkaar
  • liedjes en spelliedjes
  • reken- en taalspelletjes

Na de kring kunnen de kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Hiermee kunnen zij in de regel zelfstandig aan het werk. Tijdens het zelfstandig werken biedt de leerkracht onderwijs aan in een kleine kring om zo optimaal aan te sluiten bij de ontwikkeling van de kinderen. Bent u nieuwsgierig geworden, kom vooral kijken of vraag een rondleiding aan.

De kinderen van groep 1 en 2  werken onder andere aan de hand van het taakbord.

daltonschool_Het_Palet_Groep_1_en_2_bezoek Heimanshof 1De klas is in hoeken ingedeeld, waardoor de kinderen rustig en daardoor ook geconcentreerd kunnen werken.

In groep 2 worden voorbereidende vaardigheden voor rekenen, lezen, taal en schrijven geoefend.

Daltonvaardigheden

daltonschool_Het_Palet_Groep_1_en_2_kbw voorlezen door groep 8-1Bij alle onderwijsactiviteiten en gebruikte lesmethodes hebben wij vooral gelet op de bruikbaarheid binnen het daltononderwijs, zodat de vijf kernwaarden van het daltononderwijs (Zelfstandigheid, Samenwerken, Vrijheid en Verantwoordelijkheid, Reflectie, Effectiviteit en Doelmatigheid) goed tot hun recht komen.

Foto’s van Groep 1 en 2

[fancygallery id=”6″]

Agenda

Hieronder staat de agenda van Groep 1 en 2. Blijf op de hoogte en neem een abonnement op deze agenda.