BSO De Sterrenwacht

BSO De Sterrenwacht betekent “thuiskomen” na een enerverende schooldag.

daltonschool_Het_Palet_BSO_Sterrenwacht_5Naar school gaan, sporten, feestdagen en andere bezigheden vullen de dagen van onze kinderen. Toen de Buitenschoolse opvang nog niet bestond vond een kind thuis de rust en het luisterend oor. Ons streven nu is om juist dit thuisgevoel te creëren. Een koekje, limonade, een kopje thee, je verhaal kwijt kunnen en daarna zelf kiezen wat je wilt doen zijn voor ons belangrijke pijlers.

In de vakantie is de buitenschoolse opvang net even anders als door de week. Waar door de week de nadruk ligt op “de huiskamer na schooltijd” ligt in de vakantie de nadruk op workshops, uitstapjes en andere activiteiten soms gekoppeld aan een thema. “In de vakantie is het altijd leuk” is een uitspraak die we vaak terug krijgen van de kinderen en ouders.

Gedurende 51 weken is de opvang open, ook in vakanties.

Soort opvang Tijden
Voorschoolse opvang 07:15 t/m 08:30
Naschoolse opvang De Linq 15:00 t/m 18:30
Naschoolse opvang Het Palet 15:15 t/m 18:30
Vakantieopvang 08:00 t/m 18:30

Het team van BSO De Sterrenwacht bestaat uit veelzijdige mensen waardoor een breed aanbod mogelijk is voor de kinderen. Denk hierbij aan sport, spel, dans, koken en creativiteit. Naast dit is er voor het kind ook ruimte voor lezen, kletsen of gewoon even zitten op een zitzak of de bank.

Op BSO De Sterrenwacht is er ruimte om 40 kinderen op te vangen, verdeeld over 2 groepen.

De Zon

daltonschool_Het_Palet_BSO_Sterrenwacht_2De Zon is gericht op de jongste kinderen. Er is ruimte voor 20 kinderen en de groep wordt begeleid door 2 pedagogisch medewerkers. Een jong kind vindt bescherming, rust en zorg bij de leidsters. De eerste stappen op school en in de buitenschoolse opvang zijn zeer enerverend voor een kind en daarom is De Zon ook aangepast aan deze ontwikkelingsfase. Er is een speelzolder met keuken waar de kinderen vader en moedertje kunnen spelen, er zijn poppen, bouwblokken, verkleedkleding en er is een ruim aanbod van bord spelletjes. Ook een computer is in dit lokaal te vinden waar beperkt gebruik van wordt gemaakt. De jongste groep speelt buiten op het plein binnen de hekken onder toezicht van de pedagogisch medewerkers.

De Ster

daltonschool_Het_Palet_BSO_Sterrenwacht_4De Ster is de middelste groep waar 10 kinderen worden opgevangen. Deze groep wordt begeleid door een pedagogisch medewerker. Zij zorgt voor een ontspannen sfeer met een duidelijke structuur die deze doelgroep ook echt nodig heeft. Vaak vind je in De Ster een ware disco, dansende en lachende kinderen die op de meest uiteenlopende manier bewegen. In de bank leest een meisje een Donald Duck, op de grond spelen een aantal kinderen, aan tafel wordt gekleurd of er wordt op een andere manier geknutseld. Er hangt een digibord, er staat een Wii en ook hier vinden de kinderen een ruime keus aan spelletjes. De middelste groep speelt achter de school op het gras, het voetbalveld, de skateboardbaan en het basketbalplein. De nadruk bij het buitenspelen ligt op sport en spel.

BSO De Sterrenwacht maakt onderdeel uit van SOKS

daltonschool_Het_Palet_BSO_Sterrenwacht_3BSO De Sterrenwacht maakt deel uit van SOKS (Stichting Openbare Kantoortijden School), een BSO organisatie met 7 vestigingen in de Haarlemmermeer.

De stichting biedt kwalitatief hoogstaande Buitenschoolse Opvang in de scholen of dicht bij de scholen. De directeur van de school is de leidinggevende van de opvang. Er is sprake van een doorgaande pedagogische lijn binnen de school en de opvang. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere flexibele ruimten in of dichtbij de school zoals speellokaal, aula of handvaardigheidlokaal. Dit maakt veel verschillende creatieve activiteiten mogelijk.

SOKS is onderdeel van de SOPOH (Stichting Openbaar Primair Onderwijs).

Let op: Kinderopvangtoeslag aanvragen moeten binnen drie maanden ná de maand dat de kinderopvang van start is gegaan! Als u langer wacht, loopt u kinderopvangtoeslag mis. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl