Nieuws

Koningsspelen geslaagd!

Vandaag was het weer tijd voor de Koningsspelen op Jeugdland. Wat hebben we het getroffen met het weer! Met behulp van veel enthousiaste ouders konden de kinderen 11 hele leuke spellen doen. Touwtrekken, voetballen maar ook het spel ‘wie is het XL’ stond op het programma. Aan het eind van de ochtend moesten de kinderen een puzzel maken. Zoals altijd hadden de kinderen van groep 8 de leiding over een team. Wat een genot om onze kinderen samen plezier te zien maken. Hulpouders en Ouderraad leden hartelijk dank voor alle hulp! 

 

Samba Salad voorstelling

Donderdag 19 april (morgen) is het zover……SAMBA SALAD. Gedurende de dag krijgen alle groepen een workshop rond dans en muziek. Uiteindelijk worden de resultaten van de verschillende workshops verwerkt in een feestelijke en swingende presentatie. Alle Paletouders en hun kennissen en familie zijn hiervoor uitgenodigd.
Start 14:00 uur in de grote gymzaal.
Het belooft een mooie voorstelling te worden, dus zorg dat u erbij bent!

 

Project ‘allemaal kunst’

De afgelopen week is onze school omgetoverd tot een waar kunstenaarsdomein. Na een inspirerende start van de leerkrachten, is iedere groep aan het werk gegaan rond een eigen kunstenaar.


Groep 3/4 is bijvoorbeeld volop in het werk gedoken van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Groep 6 richt zich op de kunstwerken van Vincent van Gogh en groep 5 werkt rond de Spaanse kunstschilder Joan Miró. Groep 7 en 8 werken rond de kunstenaars Picasso en Matisse en groep 1/2 rond Mondriaan en Kandinsky.

Ieder kind op daltonschool Het Palet is een echte kunstenaar en maakt een kunstwerk op eigen niveau dat hen zelf verrast en trots maakt. Uiteindelijk komen alle kunstwerken in een virtueel museum en kan iedereen hiervan genieten. 

 

daltonschool Het Palet is klaar voor het project ‘allemaal kunst’

Morgenochtend is het zover; de start van het project ‘allemaal kunst‘.

Tijdens de projectweek nemen we dit jaar deel aan het project De Kunstweken. Dit is een uniek teken- en schilderproject met als einddoel dat ieder kind een echt kunstwerk maakt waar hij/zij trots op is en wat gezien mag en zal worden! En gezien zal het worden, want iedere klas krijgt een virtuele galerie met alle kunstwerken en ieder kind gaat een online museum vullen met eigen werk. 

Op welke wijze wij het project starten is nog een verrassing, maar u zult zeker uw ogen uitkijken. Nieuwsgierig geworden? Wij zien u graag morgenochtend!

Team daltonschool Het Palet

 

Schooltheater in lentestemming

Huppelende haasjes, Engelse teksten over chocolade eieren, swingende bloemen, vrolijke kippetjes, moppentappers en dan ook nog de luizenmoeder op ons podium. Kortom weer een veelzijdig schooltheater vandaag in de Rank! Fijn dat er zoveel ouders en belangstellenden waren om te kijken. De kinderen en het team hebben er weer van genoten en wij kijken uit naar een gezellig paasontbijt morgen!

 

Open dag 21 maart

Daltonschool Het Palet wil kinderen in een veilige omgeving laten GROEIEN EN BLOEIEN door ze (zelf)vertrouwen te geven, initiatieven te laten ondernemen en eigenaar te maken van hun leerproces.

Onze school werkt aan de hand van de principes en kernwaarden van het daltononderwijs. Naast reguliere leerstof leren wij de kinderen extra vaardigheden aan waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

Wilt u uitvinden wat onze school voor uw kind kan betekenen? Bezoek dan onze open dag op 21 maart 2018 van 9.00 tot 12:00.

Tot dan!

Groep 8 sluit project Tweede Wereldoorlog af

Vorige week vrijdag heeft groep 8 een twee weken durend project afgesloten met een bezoek aan Het Anne Frank Huis.

Gedurende twee weken zijn we dagelijks met dit onderwerp bezig geweest. Er is een spreekster in de klas geweest die verteld heeft over haar ervaringen in de oorlog. Ook is er een meester in de klas geweest met zijn verzameling met W.O II spullen.

Als afsluiter zijn we dagje naar Amsterdam geweest .Daar hadden we een rondleiding door de oud Joodse wijk en hebben we het Anne Frank Huis bezocht.

De kinderen vonden het indrukwekkend!

Mad science op Het Palet

Afgelopen dinsdag kregen wij bezoek van professor Yellow Maddo van Mad Science. Zij verzorgde voor onze leerlingen van groep 3 t/m 7 een wetenschappelijke show over de kracht van lucht.

Op welke manier kun je zoveel mogelijk lucht in een plastic zak krijgen? Hoe kun je een pingpongbal laten stuiteren op lucht. De wetenschap zit vol verrassingen!

In ons fotoboek staan foto’s van deze spectaculaire show.

Nieuwsgierig geworden? De kinderen die dit leuk en interessant vinden kunnen een nascholingscursus volgen op school. Informatie hierover is te vinden op www.madscience.org. Inschrijven voor 4/2.

 

Kick off 2018 op Het Palet

Vanochtend hebben wij het nieuwe jaar afgetrapt op ons schoolplein. Alle kinderen mochten een schot op doel wagen als start van het nieuwe jaar.

Zij schoten op geluk, gezondheid en liefde. Ouders en kinderen ontvingen de beste wensen van waggelende pinguïns en levende sneeuwpoppen.

Daltonschool Het Palet is klaar voor het nieuwe jaar!

Gelukkig nieuwjaar!

Het team van daltonschool Het Palet wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2018 toe!