Nieuws

Koffiemoment

Wij hebben de afgelopen maanden veel nieuwe kinderen en hun ouders op school mogen verwelkomen. Daarom hadden wij op maandag 22 juni een koffiemoment met ouders om kennis te maken met elkaar, met de leerlingenraad en met de school.

Het was even aftasten, de leerlingenraad vond het spannend, want wat moeten ze vertellen en wat gaan de ouders vragen? Voor de ouders was het ook nieuw, maar al snel was het ijs gebroken. De koffie, thee en koekjes smaakte heerlijk en iedereen was gezellig in gesprek.

Wat fijn dit moment en wij blijven in contact met elkaar, zo krijgt iedereen de kans om met de school, de leerlingenraad en andere ouders in gesprek te gaan.

Fijn dat u erbij was!

Stichting Floreer

Neem gerust eens een kijkje op de nieuwe website:
https://www.stichtingfloreer.nl/

Daltonvisitatie

Vorige week hebben we een commissie van de Nederlandse daltonvereniging op onze school mogen ontvangen. Deze commissie heeft de kwaliteit van het daltononderwijs bekeken en beoordeeld. Ze hebben gesproken met ouders, leerlingen, het team, de directie en het bestuur. Ook hebben ze alle groepen bezocht en lessen/activiteiten gezien.

We hebben goed nieuws ontvangen, want de commissie heeft onze daltonlicentie voor vijf jaar verlengd. We hebben mooie complimenten gehad over de betrokkenheid en bevlogenheid van het team, de rust in de school en over de daltonvaardigheden bij de kinderen. Ook hebben we aanbevelingen en tips gekregen. De eerste was om met het afschaffen van de corona maatregelen het groep doorbroken samenwerken weer in te voeren. Een aanbeveling die we zelf ook graag en snel weer terug willen brengen. Een tweede aanbeveling was om het eigenaarschap van de kinderen terug te laten komen op de taak. Om zo de kinderen meer keuzes te geven en eigen inbreng te laten hebben. Een aanbeveling die we herkennen en waar we mee aan de slag gaan de komende periode.

Alle kinderen, ouders en het team willen we bedanken voor hun inzet en met trots kijken we terug op deze geslaagde visitatie!

Bewegend leren

Daltonschool Het Palet heeft sinds kort een 100 veld op het schoolplein. Dit is een vlak met 100 vakken erin, waarmee je leuke opdrachten kan doen, ook wel bewegend leren genoemd. Er zijn heel veel voordelen aan bewegend leren.

Samen leren en werken, niet in een klaslokaal en natuurlijk lekker buiten bewegen. Wat dacht je van tafels flitsen, wat is 7×6 ren naar dat vak waar de juiste uitkomst staat. Of breuken of zelfs spelling kan ermee gedaan worden. Op een speelse en actieve manier worden de hersenen opnieuw geprikkeld en de leerlingen vinden het ook erg leuk om te doen en samen te werken. Er staan veel ideeën op de Facebook pagina ‘Onderbouw wereld’ of ‘Bovenbouw wereld’.

Vandaag is meester Robert met groep 4/5 op het 100 veld bezig geweest, hij heeft zelf een cursus bewegend leren gedaan en is hier erg enthousiast over. De tafels zitten er weer in en de wangen zijn weer heerlijk rood gekleurd van het actief buiten leren.

Projectweken Poëzie

Vandaag was de start van de Poëzieweken. De komende twee weken laten wij ons op Daltonschool het Palet helemaal onderdompelen in de prachtigste poëzie. Aan de poëzieweken is het thema Natuur gekoppeld. 

Tijdens de projectweken zullen er in de klassen verschillende activiteiten plaatsvinden. Daarbij gaan de kinderen poëzie horen, lezen, creëren en zelfs uitbeelden. Zo gaan de klassen, digitaal, gedichten aan elkaar voordragen. Ook het thuisfront zal kunnen genieten van deze voordrachten. Daarnaast zal er in school een heuse gedichtenmuur ontstaan. Hier kan de zelfgemaakte poëzie een mooie plaats krijgen. En alsof dat nog niet genoeg is worden er ook nog gedichten verfilmd. 

Het worden twee mooie weken met veel mooie kansen om eens op een andere manier met taal bezig te zijn. 

Workshop Groep 6-7

Groep 6/7 is afgelopen woensdag begonnen met de workshop ‘Een reclame rijker’. Ze kregen eerst uitleg van een docent van Pier K over reclames en welke reclames er zijn.
Samen hebben ze kritisch naar reclames gekeken en besproken wat ze goed vonden aan de reclames. Daarna hebben ze groepjes gemaakt om samen een reclame te maken. Eerst hebben ze een product bedacht waar ze reclame voor willen maken. Er kwamen creatieve ideeën naar boven zoals een ‘Energy appel’, ‘Elektrische voetbalhandschoenen’ en ‘Droomkussens’.
Deze week gaat groep 6/7 verder met hun reclame, ze gaan dan onder andere een storyboard maken. Die week daarop gaan ze hun reclame ook echt filmen.
De leerlingen zijn enthousiast en ze hopen de reclames binnenkort met u te kunnen delen.

Welkom 2022!

We zijn het jaar goed begonnen met het proosten op 2022! In alle groepen werd er stil gestaan bij het nieuwe jaar en is er naast het drinken van kinderchampagne ook een soesje gegeten, want het is immers een feestelijk moment om elkaar weer te mogen begroeten na de kerstvakantie.

Er staat veel op de agenda voor de leerlingen van Daltonschool Het Palet. Deze maand staat weer in het teken van de Zilveren weken met groepsvormende activiteiten. We pakken op waar we gebleven zijn en maken er samen een mooi jaar van.

 

Kerst 2021

De activiteiten voor Kerst waren ook dit jaar weer een groot succes, ook al moesten wij schuiven in onze agenda. Op Daltonschool Het Palet hebben wij met elkaar voor elkaar gezorgd, er zijn kaarten gemaakt en geschreven voor de ouderen, wij hebben liedjes gezongen, de school versierd en genoten van de heerlijke Kerst high tea.

De mooie jurken, broeken en truien lagen één week eerder klaar, het mocht de kerstpret niet drukken, wij hebben het samen gedaan en zijn ontzettend blij dat we onze leerlingen en leerkrachten zo hebben zien genieten.

En nu is het tijd om ons voor te bereiden op het nieuwe jaar, maar niet voordat wij jullie allemaal hele fijne feestdagen hebben toegewenst.

Team Daltonschool Het Palet

 

Schoolfruit programma

Wij doen ook dit jaar weer mee aan EU-schoolfruit! Vanaf 15 november 2021 tot en met 22 april 2022 krijgen de kinderen 3x in de week gratis een portie fruit en/of groente op school.

Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. Met dit programma leren kinderen spelenderwijs om verschillende fruit en groente te eten. Het is niet alleen gezond, maar ook erg leerzaam!

Afsluiting Kinderboekenweek

Wat hebben wij een fantastische Kinderboekenweek achter de rug!

Er werd veel gelezen en voorgelezen in de groepen, vooral tijdens het leesalarm was het muisstil in de school, want dan mocht er op allerlei plekken in de klas gelezen worden. Ouders kwamen langs om over hun beroep te vertellen.  Als de deurbel ging, was het voor ons weer een verrassing of er een stewardess voor de deur stond, de ANWB, een assistent van de huisartsenpost of een marketeer.  Wat hebben zij ons veel geleerd.

De boekenmarkt was een groot succes, dankzij de vele ouders die pannenkoeken hebben gebakken en de leerlingenraad die ze weer heeft verkocht is er een fantastisch bedrag van €65,00 opgehaald voor de schoolbibliotheek.  

De gouden en zilveren griffels en penselen zijn weer uitgereikt voor de mooiste verhalen en tekeningen. Wat een trotse winnaars hadden we en tevens een mooie afsluiting voor deze gezellige Kinderboekenweken.