Nieuws

Kinderboekenmarkt

Wie had dat gedacht, op 10 oktober een boekenmarkt op het plein en nog wel met een heerlijk herfstzonnetje erbij. Dat maakte deze editie van de boekenmarkt wel heel bijzonder.
Er werden dit jaar weer veel boeken van eigenaar gewisseld en ook veel pannenkoeken verkocht. Hiermee kunnen we weer nieuwe kinderboeken voor onze schoolbibliotheek kopen. Hartelijk dank aan alle ouders die pannenkoeken hebben gebakken, gerold en uitgedeeld!
Mocht u nog een bestemming zoeken voor de niet verkochte boeken, denk dan aan onze zwerfboekenkast halverwege de trap.

Start van de Kinderboekenweek 2018

Om de kinderboekenweek feestelijk in te luiden werden de kinderen op maandagochtend verwelkomd door een zingend team van daltonschool het Palet. Het team was verkleed als een vriendje in verband met het thema van de kinderboekenweek “Vriendschap”.

Prachtig bruidspaar

Op vrijdagochtend om 10.00 uur kwamen juf Mandy en haar man Ralph aan bij ons op school, en hoe!
Een prachtig bruidspaar schreed ons schoolplein op door een erehaag van kinderen met slingers en bellenblaas. Hierna begon de trouwceremonie, gevolgd door lang zullen ze leven, felicitaties en een heerlijke taart. We willen juf Mandy en Ralph heel hartelijk danken en ze ontzettend veel geluk wensen!

Vips over de rode loper

Het was vanmorgen een drukte van belang op de rode loper voor daltonschool Het Palet. De ene na de andere beroemdheid pakte zijn moment op de rode loper. Juf Mandy heette iedereen welkom en juf Wendela legde elke VIP vast op de foto. Wat een leuk begin van het nieuwe schooljaar.
Bent u benieuwd, kijk dan snel bij de foto’s op onze site, schooljaar 2018-2019, over de rode loper!

Zinderende finale van Palet got Talent

Vanmiddag om 14.00 uur startte de finale van Palet got Talent. Zes geweldige optredens werden opgevoerd op ons plein. De trotse finalisten van dit jaar:
Roxanne en Sacha uit groep 4 zongen prachtig het nummer ‘Heartbeat’. Desiree uit groep 5 danste net als Tim de Gier uit groep 6 de sterren van de hemel. Quiana uit groep 6 zong een eigen tekst op een rapnummer, zo knap vond de jury. Solaf uit groep 8 danste haar strakke moves en Amber en Dominique uit groep 8 ontroerden ons door het nummer ‘Lost boy’ te zingen.
Wat een moeilijke taak voor de jury van de leerlingenraad om hier een winnaar uit te kiezen….
Maar het is de leerlingenraad gelukt om een winnaar uit te roepen:
HET OPTREDEN VAN TIM DE GIER, van harte gefeliciteerd!!!

Toptalent gesignaleerd

Om 12.30 uur was de spanning om te snijden op daltonschool Het Palet, want er stonden 20 leerlingen klaar om op te treden voor de jury van de leerlingenraad. Maar die zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon bij de optredens. Er werd zuiver gezongen en gespeeld, prachtig gedanst en komisch toneel gespeeld.
De leerlingenraad organiseerde vandaag de audities voor Palet got Talent. De jury beoordeelde elk van de 15 optredens op zeer vakkundige wijze.
Morgen gaat de jury van de leerlingenraad de klassen rond om te vertellen welke zes optredens door zijn naar de finale op donderdag 28 juni.
Dit was vast een moeilijke keuze voor de jury, want de optredens waren stuk voor stuk geweldig!

Van ruilen komt lachen bij Het Palet

Vandaag om 13.00 uur was het zover, de opening van onze speelgoedruilwinkel was een feit.
De afgelopen dagen was er al volop speelgoed ingezameld, waardoor de winkel prachtig gevuld was met speelgoed voor alle leeftijden. De kinderen die de winkel bemanden deden alsof ze al jaren ervaring hadden in de winkelbranche. Gelukkig maar, want gelijk om 13.00 uur werd het flink druk. In het begin vooral door kinderen van Het Palet die hun daltondollars kwamen verzilveren, maar later ook door andere kinderen die speelgoed kwamen ruilen.
De reporter van het Witte Weekblad heeft een interview afgenomen bij het winkelpersoneel  en een wijkagent die toevallig binnen liep, gaf het personeel een spoedcursus beveiliging.
Al met al was de eerste openingsdag een groot succes!

De speelgoedruilwinkel is tot en met zaterdag 2 juni geopend:

  • Donderdag – 15:30 – 17:00
  • Vrijdag – 15:30 – 17:00
  • Zaterdag – 10:00 – 15:00

 

Samenwerken tijdens Huttenbouw 3-daagse Jeugdland

Vanochtend vond de opening van de Huttenbouw 3-daagse plaats op Jeugdland. Gelukkig is het motto van Jeugdland: bij ons schijnt altijd het zonnetje. De regen mocht de pret dan ook niet drukken. Ruim 20 kinderen van daltonschool Het Palet en hun ouders, waren bij de opening aanwezig. Hierna gingen ze aan de slag met het bouwen van een eigen hut.

Samenwerken, buitenspelen en natuurlijk nieuwe vaardigheden leren staan bij deze activiteit op Jeugdland centraal. Op onze school vinden wij dit ook heel belangrijk en daarom zijn wij graag betrokken bij deze leuke activiteit in de meivakantie.

Morgen en woensdag kunnen er ook nog hutten worden gebouwd. En natuurlijk kan er ook volop gespeeld worden op Jeugdland.

Opening Huttenbouw 3-daagse Jeugdland

Aankomende maandag (30 april) om 10.30 uur vindt de opening van de huttenbouw 3-daagse in Jeugdland plaats. Als daltonschool Het Palet zijn we uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wendela Verweij en Mandy Koopman zullen de opening verrichten. Niet met een toespraak of het doorknippen van een lintje, nee met het doorzagen van een boom(pje?).

Na de officiële opening mogen de kinderen dan hutten bouwen. Dit kost €2,00, maar voor de kinderen van daltonschool Het Palet die bij de opening aanwezig zijn, zullen wij de kosten betalen. Een leuke start van de vakantie!

Overigens biedt Jeugdland nog meer in de vakantie. Klik maar eens op de activiteitenposter voor de meivakantie: poster mei jeugdland. Of kijk eens op de website van Jeugdland.

Wij zien jullie graag aankomende maandag op Jeugdland. Tot dan!

Tropische Samba Salad

Tropische muziek, zang, dans en een zonnetje. Nee, geen vakantie, maar de Samba Salad voorstelling van de leerlingen van daltonschool Het Palet was afgelopen donderdag te zien op ons plein!

De kinderen hadden de hele dag met professionele artiesten gewerkt aan een eindvoorstelling op het plein. Alle ouders en belangstellenden waren hiervoor uitgenodigd. Nog even nagenieten: in het fotoboek staan al een aantal foto’s van deze geweldige voorstelling.