Nieuws

Zinderende finale van Palet got Talent

Vanmiddag om 14.00 uur startte de finale van Palet got Talent. Zes geweldige optredens werden opgevoerd op ons plein. De trotse finalisten van dit jaar:
Roxanne en Sacha uit groep 4 zongen prachtig het nummer ‘Heartbeat’. Desiree uit groep 5 danste net als Tim de Gier uit groep 6 de sterren van de hemel. Quiana uit groep 6 zong een eigen tekst op een rapnummer, zo knap vond de jury. Solaf uit groep 8 danste haar strakke moves en Amber en Dominique uit groep 8 ontroerden ons door het nummer ‘Lost boy’ te zingen.
Wat een moeilijke taak voor de jury van de leerlingenraad om hier een winnaar uit te kiezen….
Maar het is de leerlingenraad gelukt om een winnaar uit te roepen:
HET OPTREDEN VAN TIM DE GIER, van harte gefeliciteerd!!!

Toptalent gesignaleerd

Om 12.30 uur was de spanning om te snijden op daltonschool Het Palet, want er stonden 20 leerlingen klaar om op te treden voor de jury van de leerlingenraad. Maar die zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon bij de optredens. Er werd zuiver gezongen en gespeeld, prachtig gedanst en komisch toneel gespeeld.
De leerlingenraad organiseerde vandaag de audities voor Palet got Talent. De jury beoordeelde elk van de 15 optredens op zeer vakkundige wijze.
Morgen gaat de jury van de leerlingenraad de klassen rond om te vertellen welke zes optredens door zijn naar de finale op donderdag 28 juni.
Dit was vast een moeilijke keuze voor de jury, want de optredens waren stuk voor stuk geweldig!

Van ruilen komt lachen bij Het Palet

Vandaag om 13.00 uur was het zover, de opening van onze speelgoedruilwinkel was een feit.
De afgelopen dagen was er al volop speelgoed ingezameld, waardoor de winkel prachtig gevuld was met speelgoed voor alle leeftijden. De kinderen die de winkel bemanden deden alsof ze al jaren ervaring hadden in de winkelbranche. Gelukkig maar, want gelijk om 13.00 uur werd het flink druk. In het begin vooral door kinderen van Het Palet die hun daltondollars kwamen verzilveren, maar later ook door andere kinderen die speelgoed kwamen ruilen.
De reporter van het Witte Weekblad heeft een interview afgenomen bij het winkelpersoneel  en een wijkagent die toevallig binnen liep, gaf het personeel een spoedcursus beveiliging.
Al met al was de eerste openingsdag een groot succes!

De speelgoedruilwinkel is tot en met zaterdag 2 juni geopend:

  • Donderdag – 15:30 – 17:00
  • Vrijdag – 15:30 – 17:00
  • Zaterdag – 10:00 – 15:00

 

Samenwerken tijdens Huttenbouw 3-daagse Jeugdland

Vanochtend vond de opening van de Huttenbouw 3-daagse plaats op Jeugdland. Gelukkig is het motto van Jeugdland: bij ons schijnt altijd het zonnetje. De regen mocht de pret dan ook niet drukken. Ruim 20 kinderen van daltonschool Het Palet en hun ouders, waren bij de opening aanwezig. Hierna gingen ze aan de slag met het bouwen van een eigen hut.

Samenwerken, buitenspelen en natuurlijk nieuwe vaardigheden leren staan bij deze activiteit op Jeugdland centraal. Op onze school vinden wij dit ook heel belangrijk en daarom zijn wij graag betrokken bij deze leuke activiteit in de meivakantie.

Morgen en woensdag kunnen er ook nog hutten worden gebouwd. En natuurlijk kan er ook volop gespeeld worden op Jeugdland.

Opening Huttenbouw 3-daagse Jeugdland

Aankomende maandag (30 april) om 10.30 uur vindt de opening van de huttenbouw 3-daagse in Jeugdland plaats. Als daltonschool Het Palet zijn we uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wendela Verweij en Mandy Koopman zullen de opening verrichten. Niet met een toespraak of het doorknippen van een lintje, nee met het doorzagen van een boom(pje?).

Na de officiële opening mogen de kinderen dan hutten bouwen. Dit kost €2,00, maar voor de kinderen van daltonschool Het Palet die bij de opening aanwezig zijn, zullen wij de kosten betalen. Een leuke start van de vakantie!

Overigens biedt Jeugdland nog meer in de vakantie. Klik maar eens op de activiteitenposter voor de meivakantie: poster mei jeugdland. Of kijk eens op de website van Jeugdland.

Wij zien jullie graag aankomende maandag op Jeugdland. Tot dan!

Tropische Samba Salad

Tropische muziek, zang, dans en een zonnetje. Nee, geen vakantie, maar de Samba Salad voorstelling van de leerlingen van daltonschool Het Palet was afgelopen donderdag te zien op ons plein!

De kinderen hadden de hele dag met professionele artiesten gewerkt aan een eindvoorstelling op het plein. Alle ouders en belangstellenden waren hiervoor uitgenodigd. Nog even nagenieten: in het fotoboek staan al een aantal foto’s van deze geweldige voorstelling.

Koningsspelen geslaagd!

Vandaag was het weer tijd voor de Koningsspelen op Jeugdland. Wat hebben we het getroffen met het weer! Met behulp van veel enthousiaste ouders konden de kinderen 11 hele leuke spellen doen. Touwtrekken, voetballen maar ook het spel ‘wie is het XL’ stond op het programma. Aan het eind van de ochtend moesten de kinderen een puzzel maken. Zoals altijd hadden de kinderen van groep 8 de leiding over een team. Wat een genot om onze kinderen samen plezier te zien maken. Hulpouders en Ouderraad leden hartelijk dank voor alle hulp! 

 

Samba Salad voorstelling

Donderdag 19 april (morgen) is het zover……SAMBA SALAD. Gedurende de dag krijgen alle groepen een workshop rond dans en muziek. Uiteindelijk worden de resultaten van de verschillende workshops verwerkt in een feestelijke en swingende presentatie. Alle Paletouders en hun kennissen en familie zijn hiervoor uitgenodigd.
Start 14:00 uur in de grote gymzaal.
Het belooft een mooie voorstelling te worden, dus zorg dat u erbij bent!

 

Project ‘allemaal kunst’

De afgelopen week is onze school omgetoverd tot een waar kunstenaarsdomein. Na een inspirerende start van de leerkrachten, is iedere groep aan het werk gegaan rond een eigen kunstenaar.


Groep 3/4 is bijvoorbeeld volop in het werk gedoken van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Groep 6 richt zich op de kunstwerken van Vincent van Gogh en groep 5 werkt rond de Spaanse kunstschilder Joan Miró. Groep 7 en 8 werken rond de kunstenaars Picasso en Matisse en groep 1/2 rond Mondriaan en Kandinsky.

Ieder kind op daltonschool Het Palet is een echte kunstenaar en maakt een kunstwerk op eigen niveau dat hen zelf verrast en trots maakt. Uiteindelijk komen alle kunstwerken in een virtueel museum en kan iedereen hiervan genieten. 

 

daltonschool Het Palet is klaar voor het project ‘allemaal kunst’

Morgenochtend is het zover; de start van het project ‘allemaal kunst‘.

Tijdens de projectweek nemen we dit jaar deel aan het project De Kunstweken. Dit is een uniek teken- en schilderproject met als einddoel dat ieder kind een echt kunstwerk maakt waar hij/zij trots op is en wat gezien mag en zal worden! En gezien zal het worden, want iedere klas krijgt een virtuele galerie met alle kunstwerken en ieder kind gaat een online museum vullen met eigen werk. 

Op welke wijze wij het project starten is nog een verrassing, maar u zult zeker uw ogen uitkijken. Nieuwsgierig geworden? Wij zien u graag morgenochtend!

Team daltonschool Het Palet