Week Tegen Pesten! Buitensluiten? Uitgesloten!

Van 27 september t/m 1 oktober 2021 organiseert Stichting School & Veiligheid weer de Week Tegen Pesten. Het motto dit jaar is: Buitensluiten? Uitgesloten!

Daltonschool Het Palet doet ook dit jaar mee met deze week. Afgelopen donderdag hebben wij al een start gemaakt met de Week Tegen Pesten. Onze leerlingen hebben groepsdoorbroken in tweetallen een tekening gemaakt over ‘samen spelen en samenwerken’. Hoe speel je fijn samen en hoe zorg je ervoor dat je andere kinderen niet buitensluit. Voor de kinderen en de leerkrachten was het een speciaal moment. Na anderhalf jaar mochten de kinderen eindelijk weer groepsdoorbroken samenwerken. Hierdoor leren kinderen elkaar beter kennen, het zorgt voor verbinding en dit stimuleert een positief schoolklimaat.

Vanochtend hebben alle kinderen een armbandje gekregen met de tekst: Pesten, ik doe er niet aan mee! In alle groepen besteden de leerkrachten deze week extra aandacht aan dit thema, geven ze Kanjerlessen rond dit thema en bespreken ze het onderwerp ‘buitensluiten’. De armbandjes stimuleren de saamhorigheid. Natuurlijk besteden we het hele jaar aandacht aan dit onderwerp. We zijn niet alleen deze week tegen pesten, dit geldt voor iedere week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *